is een platform voor intergenerationeel overdragen van kennis dat aan iedere jongere de mogelijkheid biedt omvooruit te gaan, te innoveren door te putten in de oneindige reserve van ervaring en expertise van onze senioren.

De missie

Stelt u zich even voor te kunnen putten uit een oneindige reservoir van ervaring kennis, passie en inspiratie. Dit betekent nieuwe mogelijkheden om verder te gaan.  Om de wereld te ontdekken.  Om te vernieuwen zonder het risico te lopen fouten te maken…

Welkom bij Nabaka, de vereniging die senioren in contact brengt met particulieren, freelancers of bedrijven en zo hun jarenlange know-how te delen en hen te helpen  groeien.  De senioren blijven zo actief deelnemen aan het maatschappelijk leven dank zij hun talenten, hun wensen, beschikbaarheid en hun verwachtingen.  Een volgende generatie kan deze uitgebreide ervaring zeker naar waarde schatten. Beide partijen kunnen zich ten volle verzekeren van verdere groei en succes.

De Waarden

Wij streven naar een Maatschappij waar onze Senioren geëngageerd blijven in functie van hun capaciteiten, hun verlangens en hun verwachtingen.Wij willen een 3de tijd creëren! De tijd van de Transmissie. Door hun ervaring en hun kunnen aan te bieden aan andere generaties, blijven onze Senioren verbonden en voeden ze het collectieve geheugen. Elk levenstraject is een graantje om door te geven.

De Naam

“Na ba ka” betekent “Ik geef je” in Haoussa, een Afrikaansetaal die in sommige landen wordt gesproken.  Nabaka leek ons vanzelfsprekend als men de relatie van de Afrikanen met hun senioren kent en hoe belangrijk het is tradities aan de jongere generaties over te dragen.